c S
V Magni začetek sindikalnega organiziranja zaposlenih 29.04.2019 10:03 Hoče, 29. aprila (STA) - Konfederacija slovenskih sindikatov (KSS) je ta mesec začela z delovanjem v podjetju Magna Steyr iz Hoč. Od 200 zaposlenih v podjetju sta se aprila v KSS včlanili dve tretjini delavcev.

Prejšnji teden je na sedežu KSS v Slovenski Bistrici potekal prvi sestanek predstavnikov podjetja Magna Steyr, zaposlenih v njem ter vodstva KSS. Kot so danes sporočili iz konfederacije, so na sestanku izrazili obojestransko zadovoljstvo ob začetku sindikalnega organiziranja zaposlenih.

Obe strani sta potrdili željo po spoštovanju predpisov na področju pravic in obveznosti delavcev ter zainteresiranost za sklenitev podjetniške kolektivne pogodbe. "V KSS upamo, da se bo v podjetju razvil zdrav socialni dialog, ki ga bomo nadaljevali takoj po prvomajskih praznikih, za čimprejšnjo sklenitev kolektivne pogodbe, ki je garancija za zadovoljstvo obeh strani, delodajalca in delavcev," so navedli.

Nova lakirnica Magne v Hočah je sredi marca začela s poskusno proizvodnjo, redni zagon pa načrtuje do konca maja. Gre za prvo fazo naložbe te avstrijsko-kanadske avtomobilske multinacionalke v Sloveniji, ki naj bi jo v prihodnjih letih še nadgradili in posledično večali število delovnih mest.