c S
Agencija Spirit Slovenija išče direktorja 26.04.2019 18:34 Ljubljana, 26. aprila (STA) - Javna agencija RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (Spirit Slovenija) je danes objavila javni natečaj za prosto delovno mesto direktorja. Pisne prijave je mogoče oddati v 15 dneh od objave, izbranega kandidata pa bo na predlog sveta agencije imenovala vlada za petletni mandat.

Mesto direktorja agencije Spirit Slovenija se je izpraznilo sredi februarja, ko je vlada s tega mesta razrešila Gorazda Miheliča, ki je konec januarja podal predlog za sporazumno prekinitev delovnega razmerja. Po neuradnih informacijah medijev z njegovim delom niso bili zadovoljni na gospodarskem ministrstvu.

Od Miheličeve razrešitve agencijo začasno kot vršilka dolžnosti vodi Ajda Cuderman, ki je bila pred tem štiri leta zaposlena v Petrolu, še prej pa med drugim devet let v družbi Mercuri International.

Na razpis se lahko prijavijo slovenski državljani z ustrezno izobrazbo, ki imajo najmanj deset let delovnih izkušenj in so strokovnjaki na področju dela agencije. Prijavi morajo priložiti vizijo prednostnih nalog in razvoja agencije v naslednjem mandatnem obdobju.

Spirit Slovenija zagotavlja podporo slovenskemu gospodarstvu na področjih podjetništva, inovativnosti in tehnološkega razvoja ter pospeševanja internacionalizacije in tujih neposrednih investicij. Ustanovljena je bila v začetku leta 2013, ko je poleg navedenih dobila pod svoje okrilje tudi področje turizma, katero pa je vlada z avgustom 2015 izločila v samostojno ustanovo - Slovensko turistično organizacijo.