c S
Smučišče Kope konec maja vnovič na prodaj 28.04.2019 07:09 Slovenj Gradec, 27. aprila (STA) - Stečajna upraviteljica Simona Goriup bo 29. maja vnovič skušala prodati smučišče Kope. Za ta dan je namreč napovedana tretja dražba tega smučišča, za katerega je tokrat izklicna cena določena pri 1,62 milijona evrov. To je več kot pol manj, kot je znašala na prvi dražbi marca lani.

Žičniško in drugo pripadajočo infrastrukturo na največjem koroškem smučišču, ki leži na Zahodnem Pohorju, ima vse od stečaja družbe GTC Kope v jeseni 2015 v najemu družba Vabo.

Stečajna upraviteljica je doslej smučišče Kope dvakrat neuspešno prodajala na dražbi. Na prvi dražbi marca lani je bila izklicna cena določena pri 3,4 milijona evrov, na drugi dražbi konec lanskega avgusta pa je bila znižana na 2,38 milijona evrov.

Zadnjo zimsko sezono so na Kopah našteli 74.000 smučarjev, kar je 2000 smučarjev manj kot prejšnjo sezono, v teh dneh pa se intenzivno pripravljajo na poletno sezono. Družba Vabo je sicer največji koroški ponudnik turističnih nastanitev, saj na Kopah in v Slovenj Gradcu ponuja 360 postelj in letno ustvari prek 62.500 nočitev.