c S
STO izbrala tri potencialne snovalce 28.04.2019 07:09 Ljubljana, 27. aprila (STA) - Pot med krošnjami Pohorje na Rogli, ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom ter sanje, aromaterapija in gozdna kopel v osrčju divjega gozda v Vipavski dolini so finalisti letošnjega izbora Snovalec pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO). Izbranci imajo do oktobra čas, da svoje ideje uresničijo in ponudijo na trgu.

STO z izborom Snovalec spodbuja inovativnost in razvoj petzvezdičnih turističnih doživetij. Letos je za podporo izbranim projektom zagotovila 45.000 evrov.

Strokovna komisija je med 37 prijavami izbrala devet kandidatov, ki so v živo predstavili svoje načrte za turistični produkt. Med temi so izbrali tri najboljše, ki pa morajo zaživeti do oktobra.

Sanje, aromaterapija in gozdna kopel v osrčju divjega gozda v Vipavski dolini povezuje doživljajsko izkušnjo bivanja v stoletnem borovem gozdu in blagodejne učinke aromaterapije. Goste vabi gozdna vasica Theodosius, ki ponuja varno zavetje in sproščujoč odmik, Vipavska dolina pa odkriva raznovrstna doživetja, ki prebujajo čutenja, poudarjajo snovalci projekta.

Ker bo Slovenija v letu 2021 nosila naziv Evropska gastronomska regija, so se v Turizmu Ljubljana odločili, da oblikujejo nov produkt Ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom in nadgradijo svojo ponudbo ogledov. Projekt bo gostom predstavil prehranjevalne navade Slovencev, tipične ljubljanske proizvode in izdelke, ki jih ponujajo okoliški kmetje in ostali pridelovalci. Gostje bodo spoznali tudi osrednjo tržnico, ki jo je oblikoval arhitekt Jože Plečnik. V ogled bodo vključene degustacije lokalnih pridelkov na tržnici, ob zaključku pa bodo gostom postregli izvirni ljubljanski zajtrk.

Pot med krošnjami Pohorje pa nadaljuje razvoj doživljajske ponudbe na Rogli s sodelovanjem med tujim investitorjem Zažitkova Akademie (ZAK), lastnikom zemljišča Občino Zreče ter upravljalcem srednjegorskega športnega centra Rogla, podjetjem Unitur. Ponudili bodo pot med krošnjami v skupni dolžini 1000 metrov. Pot bo vodila do 35 metrov visokega stolpa, konstrukcija bo vsebovala tudi tobogan, ki bo omogočal zabavno spuščanje s stolpa na sprehajališče. Ponujala bo številne aktivnosti, ki bodo razširjale znanja o naravi Pohorja in okoljevarstvenih vsebinah. Objekt bo za obiskovalce odprt predvidoma v sredini poletja.

Lani sta nagrado snovalec prejela dva projekta, ki sta uresničila svojo idejo: virtualni poligon Luknja v prihodnost in Slovenija, kulinarična destinacija.