c S
Z OECD do smernic za učinkovitejši sistem javnega naročanja 26.04.2019 14:24 Ljubljana, 26. aprila (STA) - V Sloveniji se je ta teden mudila skupina strokovnjakov OECD, ki je v sodelovanju z ministrstvom za javno upravo začela izvajati projekt pregleda sistema javnega naročanja. Projekt se bo nadaljeval z misijo OECD v začetku julija, ko bodo na voljo prve ugotovitve, so danes sporočili z ministrstva.

Cilj tokratne misije Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) je bil pridobiti vpogled v sistem s strani vseh ključnih deležnikov. V poglobljenih intervjujih z OECD se je zvrstilo 35 predstavnikov slovenskega gospodarstva in državnih institucij. Pridobljene informacije bodo podlaga za oblikovanje smernic in inovativnih pristopov za učinkovitejši sistem javnega naročanja.

V okviru projekta OECD bodo poenostavili ter vplivali na časovno in finančno komponento v postopkih javnega naročanja. "Na ministrstvu za javno upravo menimo, da je projekt pomemben ne le z vidika sistematičnega urejanja sistema javnega naročanja v Sloveniji, temveč v širšem evropskem prostoru, saj je zakonodajni okvir v vseh državah praktično enak," so zapisali.