c S
Renault v četrtletju s padcem prihodkov 26.04.2019 13:38 Pariz, 26. aprila (STA) - Francoski avtomobilski proizvajalec Renault je v prvem letošnjem četrtletju ustvaril 12,53 milijarde evrov prihodkov, kar je 4,8 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Prodal je za 5,6 odstotka manj vozil, saj je bilo povpraševanje skromnejše povsod razen v Evropi. Številke želijo izboljšati z uvedbo novih modelov.

V Evropi je Renault prodajo okrepil za dva odstotka, na vseh drugih trgih pa se je v povprečju skrčila za 7,2 odstotka, je poročala agencija Reuters.

Rezultat nameravajo izboljšati z uvedbo novih modelov. Veliko stavijo tudi na novo generacijo že dolgo poznanega clia, ki ga bodo proizvajali tudi v novomeškem Revozu.

Renault je ob tem znova zagotovil, da nameravajo partnerstvo z Nissanom še dodatno okrepiti. Po izbruhu afere, ko so japonske oblasti nekdanjega vodilnega v zavezništvu Renault-Nissan Carlosa Ghosna obtožile finančnih malverzacij, se je namreč veliko ugibalo o prihodnosti zavezništva, ki ga sestavlja še Mitsubishi.