c S
RBS v četrtletju z nižjim dobičkom 26.04.2019 13:29 London, 26. aprila (STA) - Britanska banka Royal Bank of Scotland (RBS) je v prvem četrtletju ustvarila 707 milijonov funtov (818 milijonov evrov) čistega dobička, kar je 12,5 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Razlog so med drugim negotovosti, povezane z brexitom. Generalni direktor banke Ross McEwan je v četrtek napovedal odstop s položaja.

"Vpliv z brexitom povezanih negotovosti na gospodarstvo bo rast prihodkov v kratkoročnem obdobju zelo verjetno precej otežil," so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP navedli v banki.

Njen generalni direktor McEwan je v četrtek napovedal, da bo po petih letih in pol, ko je banko "pripeljal do močnega finančnega položaja", odstopil s položaja. Razloga za odločitev ni navedel.

Banka je v večinski lasti države, ki jo je rešila na vrhuncu krize leta 2008. Vlada premierke Therese May je sredi lanskega leta napovedala postopek privatizacije, v kateri naj bi v prihodnjih petih letih prodala dve tretjini banke za okoli 15 milijard funtov.