c S
Upravljalec državnih gozdov z novo finančno direktorico 26.04.2019 13:25 Kočevje, 26. aprila (STA) - Upravljalec državnih gozdov, družba Slovenski državni gozdovi, ima novo članico poslovodstva. Nadzorniki so namreč v sredo za direktorico za področje financ, računovodstva in kontrolinga imenovalo Darjo Derganc, ki bo na tem mestu nasledila Dejana Kaisersbergerja.

Dergančeva bo petletni mandat nastopila s 6. majem, ko se bo pridružila glavnemu direktorju družbe Zlatku Ficku, so sporočili iz Slovenskih državnih gozdov in dodali, da je Kaisersberger odpoved s funkcije direktorja za finance, računovodstvo in kontroling podal zaradi novih delovnih izzivov.

Dergančeva je univerzitetna diplomirana ekonomistka iz Novega mesta in ima 23 let izkušenj na vodstvenih delovnih mestih, predvsem s področja kontrolinga, računovodstva in financ, dvakrat pa je bila tudi začasna direktorica v proizvodnih podjetjih.

Poklicno pot je začela v novomeškem podjetju Novoteks Tkanina in jo kot vodja računovodske službe nadaljevala v Novolesu. Nato jo je poklicna pot pripeljala v podjetje Adria Dom iz Črnomlja, kjer je napredovala v direktorico sektorja ekonomike. Od lani je bila zaposlena kot izvršna direktorica za kontroling in finance v podjetju Elvez.

"Darja Derganc je člane nadzornega sveta Slovenskih državnih gozdov prepričala s svojo strokovnostjo, jasnostjo in odločnostjo," so še poudarili.