c S
Credit Suisse leto začela z višjim dobičkom 24.04.2019 13:16 Zürich, 24. aprila (STA) - Švicarska banka Credit Suisse je v prvem četrtletju izboljšala poslovanje in ga končala z osemodstotno rastjo čistega dobička. Rast je posledica osredotočanja na upravljanje s premoženjem, medtem ko se banka sooča s težavami na področju investicijskega bančništva.

Credit Suisse je trimesečje končala s 749 milijonov frankov (okoli 654 milijonov evrov) čistega dobička, kar je najboljši rezultat v treh letih in pol, poročajo tuje tiskovne agencije.

Banka, ki se je k dobičku vrnila lani prvič po letu 2014, je medtem zabeležila 5,4 milijarde frankov prihodkov, kar je sicer štiri odstotke manj kot v prvem četrtletju lani, a več kot 12 odstotkov višje od zadnjega trimesečja lani.

Credit Suisse pestijo težave na področju investicijskega bančništva, ki je v prvem četrtletju ustvarilo približno 100-milijonsko izgubo pred davki, prihodki pa so medtem upadli za več kot tretjino.

Banka pa žanje uspehe prestrukturiranja in osredotočanja na premoženjsko bančništvo. Dobiček je bil tako v prvem četrtletju rekorden, bilo ga je za 523 milijonov frankov ali osem odstotkov več kot v enakem obdobju lani.