c S
V Celju kmalu bienalni sejmi s področja avtomobilizma in logistike 24.04.2019 07:21 Celje, 23. aprila (STA) - Po letu premora se 9. maja na Celjski sejem vrača bienalni trojček sejmov Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika ter Moto boom. Na sejmih, ki bodo odprti do 12. maja, se bo predstavilo prek 300 blagovnih znamk, organizatorji pa ob tem napovedujejo strokoven, poučen in tudi adrenalinsko obarvan spremljajoči program.

Sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) in Združenje za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije bosta prvi sejemski dan naslavljali aktualno problematiko slovenskih cestnih prevoznikov.

V ta namen pripravljajo strokovni posvet, kjer bodo udeleženci spregovorili o pomanjkanju voznikov in o dolgotrajnih postopkih pridobitve delovnih dovoljenj za voznike, dolgih čakalnih dobah za prevoznike na mejnih prehodih, razvoju intermodalnih logističnih centrov, malih logističnih centrov in varovanih parkirišč ter uvrstitvi cestnega transporta in logistike med strateške gospodarske panoge, so sporočili iz Celjskega sejma.

Na sejmih se bo predstavila tudi sekcija avtoserviserjev pri OZS, na razstavnem prostoru Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje pa bosta potekala predstavitev in praktični prikaz poklicev avtoserviser, avtokaroserist, avtoservisni tehnik in logistični tehnik.

Na sejmih bodo predstavili tudi sodobne tehnologije v mobilnosti, novosti v avtoservisni stroki in na področju trajnostne mobilnosti, osnovne procese dobavne verige, vodenje prometa in varnosti v prometu ter izzive, ki jih prinašajo električna vozila. Opisana bo tudi izobraževalna shema za področje logistike oz. prometa.

Za navdušence nad zloščeno pločevino in glasnimi motorji bodo poskrbele tudi številne atrakcije. V atriju sejmišča bo potekal Quad Freestyle show z Alešem Rozmanom, edinim Evropejcem, ki si štirikolesnik upa prisiliti v salto nazaj. "Njegov zadnji nastop v Sloveniji je bil natanko pred petimi leti ravno na našem sejmišču," je na današnji novinarski konferenci povedala vodja sejma Renata Košenina in spomnila, da poleg njega salto nazaj na štirikolesniku izvajata le še dva Američana.

V sklopu sejma gospodarskih vozil in logistike že 14. leto zapored poteka tudi izbor za slovensko gospodarsko vozilo leta. Zmagovalce v kategorijah tovornjak leta, avtobus leta, dostavnik leta in tokrat prvič električno gospodarsko vozilo leta bodo slovesno razglasili 9. maja.

Sejemsko dogajanje bo popestril tudi izbor za miss hostes sejma Moto boom, prav tako bodo izbrali najlepša predelana vozila. Na ogled bodo starodobniki, potekala bodo različna spretnostna tekmovanja, pripravljajo tudi zabavo za najmlajše.