c S
Na kratko iz gospodarstva 24.04.2019 07:21 Ljubljana, 23. aprila (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Skupščina družbe NLB Vita je danes sklenila, da se od 8,31 milijona evrov bilančnega dobička za izplačilo dividend uporabi 4,16 milijona evrov, preostalo pa nameni za povečanje drugih rezerv iz dobička. Člani uprave in nadzornega sveta so dobili razrešnico za delo v lanskem letu, nov član nadzornega sveta pa je postal Nik Vincke, je razvidno iz zapisnika skupščine, objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Zavarovalnica Generali, ki je v postopku združevanja z Adriatic Slovenico v okviru skupine Generali, od aprila ponuja na prodajnih mestih in pri zastopnikih po vsej Sloveniji dopolnilno zdravstveno zavarovanje in zavarovanje Specialisti z asistenco zavarovalnice Adriatic Slovenica. Zavarovanji sta na voljo posameznikom in podjetjem, so danes sporočili iz Generalija.

Skupina Mol je podpisala sporazum za nakup družbe Aurora, ki reciklira plastiko v proizvodnih obratih v bližini avtomobilske industrije in obratih za pretvorbo plastike. Z investicijo bo skupina Mol ponudila nabor visokokakovostnega poliamida, polipropilena in ostalih produktov osnovanih na recikliranju, saj bo dopolnila svoj portfelj polipropilena in polietilena, so danes sporočili iz Mola.

Alpska investicijska družba, edini delničar družbe RTC Krvavec, bo na skupščini, sklicani za ta četrtek, odločala o predlogu, da se RTC Krvavec preoblikuje iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Predlog lastnik utemeljuje z navedbo, da bo s tem omogočeno enostavnejše in stroškovno bolj učinkovito vodenje družbe, izhaja iz današnje objave na spletni strani Ljubljanske borze.

Nadzorni svet družbe Melamin je na seji minuli petek med drugim sprejel revidirano letno poročilo, poročilo o delu nadzornega sveta za lani in načrt dela nadzornega sveta družbe za lani ter se seznanil s poročilom o delu sveta delavcev v letu 2018, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.