c S
Tržni inšpektorat zavodu Kengurujčki izrekel opomin 23.04.2019 15:28 Ljubljana, 23. aprila (STA) - Tržni inšpektorat je v inšpekcijskem nadzoru zavoda Kengurujčki ugotovil, da je zavod v enem primeru potrošniku zaračunal storitev, ki je ni imel označene na ceniku. Zaradi tega je bil zavodu in njegovi odgovorni osebi v prekrškovnem postopku izrečen opomin.

Inšpektorat je izvedel še inšpekcijski nadzor glede opravljanja dejavnosti organiziranja in oglaševanja rojstnodnevnih zabav na Podutiški cesti. Ugotovili so, da je zavod Kengurujčki z opravljanjem dejavnosti na tem naslovu zaključil 15. oktobra 2018, pri čemer je imel zavod dejavnost, ki jo je opravljal, ustrezno določeno v ustanovitvenem aktu.

Zasebni zavod Kengurujčki se je znašel pod nadzorom več inšpektoratov po tistem, ko so v javnosti zaokrožili posnetki spornega dogajanja glede varstva predšolskih otrok.

Po kriminalistični preiskavi so policisti ovadili 67-letnico zaradi suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja na škodo desetih otrok, državno tožilstvo pa je v četrtek na preiskovalni oddelek Okrožnega sodišča v Ljubljani vložilo zahtevo za preiskavo.