c S
Mihelič s polnim mandatom na čelu Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja 18.04.2019 13:15 Ljubljana, 18. aprila (STA) - Vlada je na današnji seji Miranu Miheliču podelila polni mandat generalnega direktorja Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja. Mihelič je od novembra lani agencijo vodil kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja.

Vlada je na današnji seji izdala odločbo, s katero je Miheliča s 1. majem imenovala za generalnega direktorja agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja, in sicer za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Mihelič je, kot so po seji vlade sporočili z vladnega urada za komuniciranje, diplomirani inženir agronomije in magister znanosti za državne in evropske študije. Odlično pozna delovanje agencije in ukrepe skupne kmetijske politike. Med drugim je tudi predstavnik Slovenije v odboru za neposredna plačila pri Evropski komisiji in predstavnik v skupini za spremljanje in vrednotenje skupne kmetijske politike pri Evropski komisiji.

Izpolnjuje razpisne pogoje in ima ustrezne delovne izkušnje. Za primernega kandidata za generalnega direktorja agencije ga je ocenila tudi posebna natečajna komisija.

Vlada je 15. novembra lani s položaja generalnega direktorja agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja razrešila Benedikta Jeranka. Slednji je na vrh agencije prišel novembra 2007.