c S
ZZZS bo objavil razpis za dodatne ambulante družinske medicine 17.04.2019 15:35 Ljubljana, 17. aprila (STA) - Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je danes sprejel sklep o razpisu za opravljanje programov zdravstvenih storitev v letošnjem letu. Med drugim bodo razpisali programe za dodatnih 32 splošnih ambulant ter 21 ambulant otroških in šolskih dispanzerjev, za kar bodo namenili 7,1 milijona evrov. Rok za prijavo je 6. maj.

Da bi čim prej razbremenili družinske zdravnike in ker so prvi specializanti družinske medicine letos že uspešno zaključili specializacijo, je razpisni rok za prijavo na programe za splošne in tudi pediatrične ambulante 6. maj. Rok se bo podaljšal do oddaje neoddanega programa, vendar najdlje do konca leta, so sporočili iz ZZZS.

Razpis bo objavljen v soboto na spletni strani ZZZS in v časniku Dnevnik. Razpis bo zajemal tudi programe zobozdravstva, reševalne službe in nujne medicinske pomoči, specialističnih ambulant in dializ ter specialistične bolnišnične dejavnosti.

Prav tako bo ZZZS razpisal programe zdraviliške in lekarniške dejavnosti, dejavnosti zdravstvene nege in druge zdravstvene dejavnosti, ki jih opravljajo domovi za starejše in drugi socialnovarstveni zavodi ter dejavnosti Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano.

Na razpis se lahko prijavijo javni zdravstveni zavodi, gospodarske družbe in drugi zavodi ter zasebni zdravstveni delavci, ki imajo dovoljenje in koncesijo za opravljanje javne zdravstvene službe ter med drugim še nimajo sklenjene pogodbe z ZZZS ali imajo sklenjeno začasno pogodbo.

Rok za oddajo ponudb z izjemo za programe družinskih in pediatričnih ambulant je 31. avgust.