c S
ZSSS odpira vrata za vprašanja o delavskih pravicah in dolžnostih 17.04.2019 07:51 Ljubljana, 17. aprila (STA) - Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) danes in v četrtek odpira svoja vrata. V pisarnah v 13 slovenskih mestih in na stojnici v centru Ljubljane bodo strokovne službe zveze na razpolago članom in nečlanom, ki imajo vprašanja s področij delovnih razmerij, socialne varnosti in delovanja organizacije.

Kot so pojasnili v ZSSS, bodo danes in v četrtek med 9. in 17. uro pomagali vsem, ki potrebujejo pregled pogodbe o zaposlitvi, plačilne liste, odločb Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, Zavoda RS za zaposlovanje ali Centra za socialno delo, ter podajali informacije o dopustu, bolniški odsotnosti, pokojnini ali socialni pomoči. Odgovarjali bodo tudi na vprašanja v zvezi z delom ZSSS, njihovih sindikatov dejavnosti in strokovnih služb.

Člani in nečlani ZSSS se bodo lahko po pojasnila obrnili na pisarne organizacije v 13 mestih, in sicer v Murski Soboti, Mariboru, na Ptuj, v Slovenj Gradcu, Celju, Krškem, Novem mestu, Trbovljah, Ljubljani, Kranju, Postojni, Kopru in Novi Gorici. Poleg tega bodo aktivnosti ZSSS predstavili tudi na Adamič-Lundrovem nabrežju v centru Ljubljane, kjer bodo sindikalni aktivisti prisotni s stojnico.

Največja sindikalna organizacija v Sloveniji je svoja vrata na ta način prvič odprla lani, ko se je nanjo obrnilo preko 250 posameznikov, kar po mnenju njenih predstavnikov dokazuje, da so vprašanja s področja delovnih razmerij in socialne varnosti "še kako aktualna". Letos pričakujejo podoben obisk.