c S
Na volitvah poražena šmarješka županja Krnčeva neuspešna tudi na upravnem sodišču 16.04.2019 15:24 Ljubljana/Šmarješke Toplice, 16. aprila (STA) - Na lanskih županskih volitvah v drugem krogu za dva glasova poražena stara županja Bernardka Krnc, ki se je po neuspešni pritožbi novoustanovljenemu občinskemu svetu Občine Šmarješke Toplice pritožila še upravnemu sodišču, tudi na tem ni uspela. Zavrnitev pritožbe na upravnem sodišču je njen pravni zastopnik Damijan Gregorc danes potrdil za STA.

Gregorc je povedal, da je v ponedeljek prejel sodbo, ki je zaradi zasedenosti še ni uspel natančneje preučiti.

O razsodbi je govoril tudi s Krnčevo, s katero pa se še nista dogovorila, kako in pa, ali bosta s pritožbami sploh nadaljevala, je še dodal.

Upravno sodišče je sicer pritožbo Krnčeve zavrnilo kot neutemeljeno, tej pa, če se bo odločila za nadaljevanje, preostane še možnost pritožbe ustavnemu sodišču.

Lanske županske volitve v Šmarjeških Toplicah so sicer po drugem krogu kazale na neodločen izid med Hribarjem in Krnčevo, kar bi zahtevalo žreb župana. Ker sta kandidata na delo volilnih odborov nato vložila ugovore, se je volilna komisija zaradi ugotovljenih nepravilnosti odločila za ponovitev volitev na volišču Bela Cerkev, v ponovnem postopku po Hribarjevi pritožbi in razsodbi upravnega sodišča pa odločila, da ponovitve županskih volitev v Beli Cerkvi ne bo.

Po presoji volilne komisije je tako Hribar v drugem krogu volitev zmagal s 1017 glasovi, Krnčeva pa je zbrala 1015 glasov. Omenjeni izid so šmarješki svetniki kot zadnji v državi po jesenskih lokalnih in županskih volitvah potrdili 30. januarja.

Krnčeva je sicer Občino Šmarješke Toplice vodila v zadnjih treh mandatih.