c S
Pahor seznanjen s poročilom o lanskem delu računskega sodišča 16.04.2019 07:06 Ljubljana, 15. aprila (STA) - Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela, ki mu je predstavil ključne poudarke iz poročila računskega sodišča za leto 2018, seznanil ga je tudi s ključnimi izzivi na področju javnofinančnega poslovanja v državi.

Vesel je pri tem posebej omenil usmerjenost k revidiranju sistemskih rešitev na področjih, ki so pomembna za vsakodnevno življenje in delo ljudi, so po srečanju sporočili iz urada predsednika republike.

"Predsednik računskega sodišča je ob tej priložnosti poudaril pomembnost in uveljavljenost neodvisnega in objektivnega delovanja vrhovne revizijske inštitucije v državi, kar se med drugim kaže tudi v nezmanjšanem prilivu pobud za izvedbo revizij," so zapisali in dodali: "Med njimi je vedno manj anonimnih pobud in vedno več prošenj za svetovanje, kar vse odraža veliko zaupanje v to institucijo."

Pahor se je v pogovoru seznanil tudi s pripravo potrebnih sprememb zakona o računskem sodišču, ki da se mora po 25 letih delovanja v večji meri prilagoditi spremenjenim okoliščinam delovanja.

Predsednik republike je ob tem izrazil zadovoljstvo ob dejstvu, da je računsko sodišče zagotovo ena od institucij države z velikim ugledom in zaupanjem javnosti v njeno delo, na kar kaže tudi predstavljeno poročilo, so še navedli v predsednikovem uradu.

Kot so naknadno sporočili iz urada, sta se Pahor in Vesel dogovorila, da bo obeležitev letošnje 25-letnice delovanja računskega sodišča potekala s posebno slovesnostjo v predsedniški palači.