c S
Na kratko iz gospodarstva 13.04.2019 09:12 Ljubljana, 12. aprila (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Dars je dobil zahtevek za revizijo postopka za oddajo javnega naročila za prenovo predora Golovec in bližnjega pokritega vkopa Strmec, ki ga je želel oddati Kolektorju CPG. Slednji je ponudil, da naročena dela opravi po ceni 8,56 milijona evrov brez davka. Pritožil se je neizbrani konzorcij Strabaga in Iskre, ki je oddal ponudbo v vrednosti 8,83 milijona evrov brez DDV. Dokler zahtevek za revizijo ne bo pravnomočno razrešen, Dars ne more napovedati, če bo prvo cev predora prenovil letos ali šele prihodnje leto, poroča Dnevnik.

Družba Lek je kot edini delničar družbe Sandoz na četrtkovi skupščini iz nadzornega sveta odpoklicala Anjo Zeus in za novega nadzornika imenovala Daniela Michaleka, izhaja iz zapisnika skupščine, danes objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Uprava družbe Hoteli Bernardin je za 16. maj sklicala skupščino, na kateri bodo delničarji med drugim odločali o tem, da se lanski čisti dobiček v višini 1,6 milijona evrov uporabi za pokrivanje prenesene izgube iz preteklih let - ta se bo zmanjšala na 21,4 milijona evrov. Seznanili se bodo z odstopom Andreja Lazarja iz nadzornega sveta in odločali o imenovanju Renate Balažic za novo nadzornico ter odločali o podelitvi razrešnice upravi in nadzornemu svetu za delo v lanskem letu, izhaja iz sklica skupščine, objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Družba Adria Mobil je prek spletne strani Ljubljanske borze sporočila, da je 24. aprila datum vmesnega izplačila glavnice amortizacijske obveznice z oznako ADM2. Do izplačila glavnice in pripadajočih obresti so upravičeni imetniki ADM2, ki bodo na presečni dan (18. aprila) vpisani v register KDD. Slednji je Ljubljansko borzo in Adrio Mobil pozval k začasni ustavitvi trgovanja z obveznico ADM2 od 17. do 24. aprila, kar je Adria Mobil tudi storila, so zapisali.

Nadzorni svet družbe Slovenska industrija jekla (Sij) je danes Štefana Belingarja imenoval za novega namestnika predsednika nadzornega sveta ter za novega člana in predsednika revizijske komisije, je prek spletne strani Ljubljanske borze sporočila družba.