c S
Prihodnji teden podpis nove kolektivne pogodbe premogovništva Slovenije 12.04.2019 13:10 Velenje, 12. aprila (STA) - Za podpis je pripravljena nova kolektivna pogodba premogovništva Slovenije, za katero so pogajanja in usklajevanja trajala dobra tri leta. Kot so danes sporočili iz Premogovnika Velenje, bodo strani pogodbo slovesno podpisale v sredo, 17. aprila, v prostorih Premogovnika Velenje.

Pogodbo bo s strani delodajalcev podpisal predsednik Energetske zbornice Slovenije Marjan Eberlinc, s strani delojemalcev pa predstavniki treh reprezentativnih sindikatov, in sicer Peter Bršek iz Sindikata pridobivanja energetskih surovin Slovenije, Asmir Bečarević iz Sindikata delavcev rudarstva in energetike Slovenije in Branko Sevčnikar iz Sindikata delavcev dejavnosti energetike Slovenije.

Pogajanja in usklajevanja za podpis nove panožne kolektivne pogodbe je s strani delodajalcev vodil generalni direktor Premogovnika Velenje Ludvik Golob, delodajalce pa je kot partner in pogajalec zastopala Energetska zbornica Slovenije, so še navedli v Premogovniku Velenje.