c S
Za kolesarske povezave v Celju 1,2 milijona evrov sredstev EU 12.04.2019 11:17 Ljubljana/Celje, 12. aprila (STA) - Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o sofinanciranju ureditve mreže kolesarskih povezav v Mestni občini Celje s sredstvi EU. Projekt je ocenjen na nekaj manj kot 2,5 milijona evrov, pri čemer bo Evropski sklad za regionalni razvoj okvirno prispeval 1,2 milijona evrov.

Na omenjeni vladni službi so pojasnili, da je cilj naložbe ureditev mreže kolesarskih povezav v celjski občini in s tem omogočiti pogoje za dnevne migracije kolesarjev znotraj četrtega največjega slovenskega mesta.

V okviru projekta bodo uredili 44 novih odsekov različnih vrst enostranskih in obojestranskih kolesarskih povezav v skupni dolžini 30 km, ob tem pa tudi 2,5 km hodnikov za pešce. S tem bo vzpostavila sklenjeno kolesarsko omrežje, ki bo dolgo okoli 64 kilometrov.

Postavili bodo tudi šest tabel in tri števce kolesarjev ter tri servisna stojala. Kot del projekta bo občina izvedla tudi hortikulturne ureditve na odseku Ulice Janeza Cvirna.

Septembra lani je v Celju zaživel tudi sistem izposoje koles KolesCE, ki ga bodo letos še razširili. Ob tem pa celjska občina skupaj s sosednjimi izvaja tudi projekt širše mreže kolesarskih povezav v regiji.