c S
Nakupovalno središče v Šiški Aleja bo vrata odprlo spomladi 2020 09.04.2019 13:47 Ljubljana, 09. aprila (STA) - Nakupovalno središče v Šiški, ki ga gradi SES, bo nosilo ime Aleja, vrata pa bo za obiskovalce odprlo spomladi 2020, je danes ob ogledu poteka gradnje povedal direktor centra Toni Pugelj. Naložba, ki bo prinesla 700 delovnih mest, je vredna 150 milijonov evrov. V Aleji bo 80 trgovin, na novo na slovenski trg prihaja Sport Vision.

Aleja bo ponujala 80 trgovin številnih blagovnih znamk, med njimi bodo Interspar, Müller, Big Bang, XYZ, H&M, Hervis, Mass, Calzedonia, Max&Co., S.Oliver, Tommy Hilfiger, Pandora, Intimissimi, Superdry in Buzz. Doslej je sicer oddanih več kot 95 odstotkov površin, je pojasnil Pugelj, sicer tudi direktor ljubljanskega Cityparka.

Na novo po njegovih besedah prihaja blagovna znamka Sport Vision. "S tem SES dokazuje, da je prva lokacija, prva pot, ki jo začenjajo tuje blagovne znamke na slovenskem trgu, tako je bilo tudi v preteklosti," je poudaril Pugelj in dodal, da bodo poleti v Citypark, ki tudi sodi pod okrilje SES, pripeljali Primark.

V SES po njegovih besedah vidijo prihodnost središč v multifunkcionalnosti, ki ne vključuje samo nakupovanja, temveč nudi užitke v kulinariki, preživljanju prostega časa in kulturnem udejstvovanju. "To še posebej velja za lokacije, kot je Šiška, ki so znotraj središč. In tako je zasnovana tudi Šiška," je dodal.

To bo peti center SES v Sloveniji, Aleja z 32.000 kvadratnih metrov površin za oddajo pa je zasnovana v treh nadstropjih z dvema podzemnima garažama. Aktivna ozelenjena streha centra bo na 6200 kvadratnih metrov površine med drugim obiskovalcem nudila igrišča za odbojko, košarko in nogomet, fitnes park in tekaško progo.

Aleja bo poskrbela tudi za kolesarje, nudila bo namreč kolesarski poligon z grbinami oz. pumptruck, ki bo imel dve stezi, dolžine približno 50 metrov in 125 metrov. Pred središčem bo urejenih tudi 200 parkirnih mest za kolesarje, od tega jih bo 100 pokritih.

Posebnost Aleje bo tudi, da bo obiskovalcem ponudila prvi pravi oddelek z raznovrstno kulinariko, imenovan Foodcourt. Na približno 2300 kvadratnih metrov površin bodo na voljo različne restavracije s postrežbo ter ponudniki hitre prehrane in prigrizkov. Ob tem se bodo na 800 kvadratnih metrov površin raztezale kavarne.

Aleja bo imela po Pugljevih besedah največje nadzorovano otroško igrišče v Sloveniji. Na več kot 500 kvadratnih metrov površin se bo raztezal prvi Planet Lollipop v Sloveniji, največje pokrito otroško igrišče v slovenskih nakupovalnih središčih.

Vrhunec centra, kot je dejal Pugelj, predstavlja fasada. Ta bo izdelana iz posebej obdelanega jekla in bo posnemala luske zmaja, simbola z grba mesta Ljubljana.

Gradnja središča, ki je v polnem teku, se je začela leta 2017, doslej so v njo vložili približno 70 milijonov evrov. Zaradi gradnje je bilo po Pugljevih pojasnilih nekaj pritožb s strani prebivalcev Celovških dvorov, stanovanjskega naselja nasproti Aleje, predvsem zaradi osvetlitve in hrupa. Tako so naročili dodatne meritve, težave pa skušajo reševati sproti.