c S
Pinterest naj bi z IPO zbral do 1,5 milijarde dolarjev 08.04.2019 16:08 Washington, 08. aprila (STA) - Družbeno omrežje Pinterest namerava z javno ponudbo delnic (IPO) zbrati do 1,5 milijarde dolarjev. Z vrednostjo delnic, postavljeno med 15 in 17 dolarjev, bi vrednost celotne družbe dosegla 11 milijard dolarjev. To je približno milijardo manj od dosedanjih ocen vrednosti podjetja.

Delnice Pinteresta - portala, ki deluje kot virtualna tabla, na katero ljudje postavljajo bucike oziroma shranjujejo slike in besedila na svojih profilih - bodo pod oznako PINS kotirale na newyorških borzi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po svetu ima Pinterest približno 250 milijonov evrov uporabnikov, vendar mnogi dvomijo v njegovo dobičkonosnost. Lani je namreč podjetje beležilo 63 milijonov dolarjev izgube ob 755,9 milijona dolarjev prihodkov. Leto pred tem je imel 130 milijonov dolarjev izgube in 473 milijonov dolarjev prihodkov.

Po napovedih marketinškega portala Emarketer naj bi Pinterest, ki je zanimiv predvsem za oglaševalce, letos ustvaril milijardo dolarjev prihodkov.