c S
Transportno-logistična podjetja se odpravljajo v Indijo 08.04.2019 07:13 Ljubljana, 07. aprila (STA) - Na štiridnevni obisk v Indijo se bo pod okriljem javne agencije Spirit in Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) v ponedeljek podala 22-članska delegacija slovenskih transportno-logističnih podjetij. Obisk pomeni nadaljevanje skupinske promocije Slovenije kot logistične platforme za srednjo in jugovzhodno Evropo, so sporočili iz Spirita.

Delegacija bo v Indiji predstavila najkrajšo transportno pot do srednje in jugovzhodne Evrope ter ponudbo transportno-logističnih storitev za indijska podjetja, ki svoje blago pošiljajo kupcem v Evropi.

V ponedeljek in torek se bo delegacija mudila na promocijskih poslovnih konferencah ter individualnih poslovnih srečanjih v Mumbaju. Mesto je poslovno in finančno središče Indije, v njem pa je tudi najpomembnejše indijsko kontejnersko pristanišče, so pojasnili v Spiritu.

V sredo in četrtek pa se bodo predstavniki podjetij mudili še v Chennaiju, ki je največje industrijsko in trgovsko središče južne Indije, znano tudi kot azijski Detroit.

V času obiska se bo delegacija srečala z indijskimi ladjarji, špediterji, logističnimi operaterji, podjetji pristaniških skupnosti, industrijskimi podjetji, izvozniki, uvozniki in trgovci, ki jih zanimajo transportno logistične storitve do zalednih trgov Slovenije in samega slovenskega trga.

Delegacijo skupaj pripravljata Spirit Slovenija in združenje za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). Partnerja sta aprila lani podjetja iz panoge popeljala že na Japonsko, leta 2017 pa na sejem Transport & Logistics v Münchnu. Skupinski nastop na tem sejmu pripravljajo tudi za letošnje leto.