c S
Cockta in Futura DDB prejeli nagradi netko za najboljši projekt in izvajalca 05.04.2019 08:56 Ljubljana, 05. aprila (STA) - V Ljubljani je v četrtek zvečer potekala podelitev netkov, nagrad za najboljše spletne strani z domeno .si. Netka za najboljši projekt je prejel projekt Cockta, ki ga je za Drogo Kolinska pripravila Spletna postaja, netko za najboljšega izvajalca pa je šel v roke agencije Futura DDB.

Nagrade, ki jih podeljujeta Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Register.si kot skrbnik nacionalne domene, so podelili v več kategorijah. Tako je Cockta prejela nagrado tudi v kategoriji predstavitve produkta ali storitve, medtem ko so netka za predstavitev podjetja ali startupa ter za naj spletno trgovino podelili za predstavitev Della Spine v izvedbi SPRD.digital in Gigodesign.

Med drugim so podelili še nagrade za projekt v turizmu in prostem času, s katero so nagradili projekt Kinodvor, ki ga je za mestni kino pripravil Kofein dizajn, za družbeno odgovoren projekt, kjer je zmagal projekt Gledališča Ane Monro v izvedbi Kreativne Tovarne, in za znanstvene in izobraževalne vsebine.

V zadnji kategoriji je nagrado prejel projekt Veterinarske fakultete, ki ga je za Univerzo v Ljubljani pripravil Enki. Ta projekt je prejel nagrado tudi v kategoriji projektov javnih ali nevladnih organizacij. V kategoriji otroških spletnih strani pa je zmagal projekt Unikatne interaktivne otroške pravljice za spodbujanje razvoja otrok, ki ga je za Drogo Kolinsko pripravila Agencija 101.

Poleg podelitve nagrad so organizatorji ob 20. obletnici netka pripravili tudi spremljevalni program, v sklopu katerega so spregovorili o aktualnih tematikah, med drugim o t. i. vplivnežih, "ki vse bolj stopajo v ospredje digitalnega marketinga in komuniciranja na družbenih omrežjih tudi v Sloveniji," so zapisali organizatorji.

O varnosti interna je spregovoril Gorazd Božič, vodja SI-CERTA, Jože Robežnik "pa je kot glavni obraz video vodičev Varni na internetu prikazal proces ustvarjanja in komuniciranja skozi video vsebine, ki na preprost a zanimiv način opozarjajo ali poučijo uporabnike interneta kako (p)ostati varen v digitalnem svetu".

Kot so še pojasnili organizatorji, želijo z nagradami netko predstaviti slovensko spletno identiteto, podpreti domače spletne projekte, razvoj, ustvarjalnost in domiselnost ustvarjalcev ter hkrati spodbuditi uporabo nacionalne domene.