c S
Kadroviki na Bledu o novih načinih sodelovanja 05.04.2019 07:12 Bled, 04. aprila (STA) - Več kot 500 kadrovskih menedžerjev iz 32 držav se je zbralo na Bledu na vseevropskem HR kongresu. V razpravah so poudarili, da je za poslovni uspeh treba najti skupni imenovalec zaposlenega in organizacije, pri čemer kadroviki predstavljajo vezivo podjetij, so sporočili organizatorji dogodka.

Slovenija kot prva država v JV Evropi po skoraj 60 letih obstaja Evropske kadrovske zveze (EAPM) gosti največje srečanje kadrovikov v Evropi. Na kongresu z naslovom Prihodnost je tu že danes, ki poteka danes in v petek, se posvečajo kulturi, agilnosti, voditeljstvu in kompetencam kadrovskih delavcev v prihodnosti.

"Naša dolžnost je, da ustvarjamo organizacije, ki v zaposlenih vzbujajo motivacijo, strast in zadovoljstvo," je dejal predsednik Lucas van Wees. Ustanovitelj in direktor inštituta HR Trend Institute Tom Haak pa je poudaril, da se je v preteklosti ravnanje s človeškimi viri posvečalo zlasti standardizaciji in pristopu, ki je enak za vse, sedanjost pa kliče po novih rešitvah in po personalizaciji.

Profesorica Lucija Mulej Mlakar je ocenila, da je koncept prihodnosti povezovanje inteligenc, in sicer racionalne, čustvene, duhovne in fizične. "Korporativna kultura v uspešnih podjetjih ne temelji na procedurah, sistemu, pravilih, temveč na neotipljivem - na čustvih, spoštovanju, ponosu," pa je menil prvi mož Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Na kongresu so naziv kadrovska menedžerka leta 2019 podelili Nataši Bazjak Cristini, regionalni direktorici HR v Atlantic Grupi. Dejala je, da bodo za uspešnim podjetjem vselej zaposleni. "Mi, kadroviki pa jih moramo motivirati in verjeti vanje," je izpostavila.