c S
Na kratko iz gospodarstva 04.04.2019 07:09 Ljubljana, 03. aprila (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba T-2 je danes s Slavkom Humerco sklenila pogodbo za nakup operaterja kabelsko distribucijskih sistemov Telesat, ki ima preko 3700 uporabnikov na širšem področju Jesenic in ima v svoji ponudbi storitve digitalne televizije, interneta in IP-telefonije. Posel bo veljaven, ko ga v postopku presoje koncentracije dovoli Agencija za varstvo konkurence, so danes sporočili iz družbe T-2.

Družba Comtrade, eden vodilnih integratorjev IT v regiji jugovzhodne Evrope, je sklenila strateško partnerstvo z družbo Bloomreach, znano kot specialist za digitalne izkušnje. Dodajanje inovativnega ponudnika programske opreme, kakršen je Bloomreach, v naš portfelj predstavlja ključni korak v nadaljnji specializaciji Comtradeove ponudbe, so danes sporočili iz družbe.

Družba Salonit Anhovo je za 8. maj sklicala skupščino, na kateri bodo delničarji med drugim odločali o uporabi lanskega bilančnega dobička. Nabralo se ga je za nekaj več kot 18 milijonov evrov, od tega bi za dividende namenili dobrih osem milijonov evrov ali 9,10 evra na delnico, preostanek bi ostal nerazporejen, izhaja iz sklica, danes objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Premogovnik Velenje je minuli teden gostil koordinacijsko srečanje partnerjev mednarodnega projekta INESI, s katerim strokovnjaki iz Slovenije, Nemčije, Poljske in Ukrajine iščejo rešitve za razvoj ekspertnega sistema NOR in sistema optimizacije logistike. Cilj projekta, ki se je začel v letu 2017 in bo trajal do leta 2020, je povečati učinkovitost in varnost evropske premogovne industrije. Glavni tehnični vodja v Premogovniku Velenje Gregor Uranjek je udeležencem predstavil mednarodno priznano velenjsko odkopno metodo, ki je ena najučinkovitejših metod za pridobivanje premoga iz debelih slojev, so danes sporočili iz družbe.