c S
Na kratko iz gospodarstva 02.04.2019 17:22 Ljubljana, 02. aprila (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

V družbi A1 Slovenija so z namenom povečanja osredotočenosti na uporabnika in nadaljnjega razvoja v ponudnika celovitih IKT rešitev spremenili strukturo svoje vodstvene ekipe. Dejan Turk opravlja funkcijo predsednika uprave, Lovro Peterlin je osredotočen na področje prodaje, marketinga in uporabniške izkušnje, Larisa Grizilo na področje človeških virov in komunikacij, Natali Delić na področje tehnologije in digitalne transformacije in Milan Zaletel na področje financ, so danes sporočili iz družbe.

Evropska komisija je podprla projekt Air Ground Datalink Implementation, ki ga izvaja Kontrola zračnega prometa Slovenije. EU projekt sofinancira preko instrumenta za povezovanje Evrope (Cef) v višini 145.688 evrov. Projekt prispeva k enotnemu evropskemu nebu s poudarkom na uvajanju novih tehnologij in najboljših praks, so sporočili s Kontrole zračnega prometa Slovenije. "Projekt bo prispeval k boljši komunikaciji oziroma izmenjavi sporočil med kontrolorji zračnega prometa in piloti letal. S tem bomo delno lahko nadomestili govorno komunikacijo, ki sedaj poteka preko radijskih postaj," je ocenil pravi direktor Kontrole zračnega prometa Slovenije Franc Željko Županič.

Nadzorni svet in uprava Telekoma Slovenije sta sporočila, da pozorno spremljata medijsko poročanje o forenzičnem revizijskem poročilu, ki ga je za obdobje 2007-2015 naročila sedanja uprava Telekoma Slovenije. Ob tem so poudarili, da forenzično revizijsko poročilo ne bremeni nikogar od članov sedanje uprave Telekoma Slovenije, prav tako ne kateregakoli drugega posameznika, ki bi bil trenutno zaposlen v družbi. "Skladno z navedenim bosta nadzorni svet in uprava Telekoma Slovenije z morebitnimi nadaljnjimi aktivnostmi na strani družbe počakala na izsledke preiskave pristojnih organov pregona," so iz Telekom Slovenije sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.