c S
Nadzorniki SDH pripravili naložbeni načrt za Istrabenz Turizem 02.04.2019 07:32 Ljubljana, 01. aprila (STA) - Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je danes obravnaval naložbeni dokument za Istrabenz Turizem in upravi SDH predlagal, naj ga posreduje vladi v nadaljnjo obravnavo. V dokumentu to naložbo utemeljujejo s prikazom sinergij in ekonomskih učinkov konsolidacije te družbe z nekaterimi drugimi turističnimi družbami.

SDH je moral naložbeni dokument na podlagi sklepa vlade kot skupščine holdinga pripraviti v sodelovanju z gospodarskim in finančnim ministrstvom ter vsemi ostalimi ključnimi partnerji, na katerih sloni realizacija strategije razvoja turizma.

Ko bo vlada dokument potrdila, bodo stekli postopki v Družbi za upravljanje terjatev bank za ustanovitev posebne namenske družbe, na katero bo prenesla pridobljene delnice družbe Istrabenz Turizem.

Nadzorniki SDH so v današnjem nadaljevanju v sredo prekinjene seje tudi potrdili vsebino pogodbe o poslovodenju z Igorjem Kržanom in pooblastili predsednico sveta Karmen Dietner, da jo sklene. Kržan je z današnjim dnem namreč začasno prevzel vajeti v upravi SDH, potem ko je prejšnja predsednica Lidija Glavina v sredo napovedala odhod s tega položaja.

Nadzorni svet je tudi spremenil kadrovsko sestavo komisije za tveganja, ki jo zdaj sestavljajo Janez Vipotnik kot predsednik, Dietnerjeva kot članica in Darinka Virant kot zunanja članica.