c S
Na kratko iz gospodarstva 30.03.2019 07:00 Ljubljana, 29. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Uprava družbe Železar Štore je objavila mnenje o prevzemni ponudbi, ki jo je družba 20. marca prejela s strani družbe Storkom Štore, Marjana Mačkoška in Tomaža Subotiča. V družbi pooblaščenki Železar Štore, ki je ena od večjih lastnic železarne Štore Steel, imajo skupaj 59,8-odstotni delež, za preostale pa ponujajo 4,82 evra na delnico. Uprava družbe Železar Štore ocenjuje, da je izvedba prevzeme ponudbe v interesu družbe, saj ji prevzem zagotavlja finančne temelje za poslovanje v skladu z zastavljeno poslovno politiko družbe. Iz prevzemne ponudbe med drugim izhaja, da prevzemniki ne načrtujejo sprememb politike zaposlovanja ali kraja opravljanja poslov, zato uprava ne pričakuje bistvenih sprememb na tem področju, so zapisali v sporočilu, objavljenem v Financah.

Družba Elektro Maribor je objavila razpisa, s katerimi išče direktorja družb Energija Plus in Oven Elektro Maribor. Za oba položaja se lahko potegujejo kandidati, ki imajo univerzitetno izobrazbo s področja prava, ekonomije, organizacijskih ved ali tehnične smeri, pet let delovnih izkušenj, od tega vsaj tudi tri leta na vodilnih delovnih mestih. Prav tako morajo imeti znanje slovenskega in vsaj enega tujega jezika. Mandat traja štiri leta z možnostjo ponovnega imenovanja, izhaja iz razpisa, objavljenega v Večeru. Kandidati morajo prijave poslati s priporočeno pošiljko do vključno 15. aprila.

Družba Vipa Holding je lani po nerevidiranih nekonsolidiranih podatkih ustvarila 1,95 milijona evrov čistega dobička, medtem ko ga je predlani bilo za 1,18 milijona evrov. Finančni prihodki iz deležev so lani dosegli 2,37 milijona evrov, je družba danes sporočila prek spletne strani Ljubljanske borze.

Slovenski državni holding (SDH) je realiziral prodajo delnic Gorenjske banke, ki jih je imela v lasti država. SDH je delnice prodal AIK banki v okviru postopka prevzemne ponudbe. Gre za 1201 delnic, kupnina pa znaša nekaj manj kot 358.000 evrov, izhaja iz objave na spletni strani SDH.

Ustanova American Academy of Hospitality Sciences je hotelu Kempinski Palace Portorož podelila globalno nagrado za odličnost v hotelirstvu Star Diamond Award, so sporočili iz upravljavca portoroškega hotela. Kot so zapisali, se je s tem hotel pridružil druščini elitnih hotelov po vsem svetu. Nagrado je iz rok direktorja pomenjene ameriške ustanove Josepha Cinqua prejel novi generalni direktor hotela Kai Behrens. Ta je vodenje hotelov Kempinski Palace Portorož in Kempinski Hotel Adriatic na drugi strani Piranskega zaliva v Savudriji prevzel 18. marca.

Družba Alta Invest, ki jo kupila BKS Bank, je od Ljubljanske borze zahtevala, naj jo z aprilom izključi iz članstva na borzi, so danes sporočili iz Ljubljanske borze.