c S
V Termah Krka lani petodstotna rast zdraviliško-turističnih storitev 31.03.2019 14:30 Novo mesto, 30. marca (STA) - V Termah Krka, ki v okviru novomeške Krke združujejo terme v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, obmorski center Talaso Strunjan, Hotele Otočec in novomeški poslovni hotel Krka, so primerljivo predlansko prodajo s 37,5 milijona evrov lani presegli za pet odstotkov. Rast so dosegli v vseh zdraviliških enotah, največjo pa v Termah Dolenjske Toplice.

Iz Term Krka so za STA sporočili, da je družba preteklo leto končala s pozitivnim poslovnim izidom, ki je bil višji od leta poprej.

V hotelih Term Krka na Dolenjskem in v obmorskem centru Talaso Strunjan so lani zabeležili približno 373.00 prenočitev, kar je približno toliko kot predlani. Število prenočitev domačih gostov se je povečalo za dva odstotka, tuje prenočitve pa so z eno tretjino ostale na predlanski ravni.

Med tujimi gosti so zabeležili okrepitev obiska z nekaterih ključnih trgov oz. iz Srbije in drugih držav nekdanjega jugoslovanskega območja ter iz Francije, Izraela, Švice in z Nizozemske. Ključni trgi Term Krka so sicer Italija, Ruska federacija, Avstrija in Nemčija, največji obisk beležijo pri domačih gostih.

Namestitvena zasedenost je bila lani 71-odstotna in ni presegla predlanske. Med poslovnimi enotami je največjo zasedenost - skoraj 82-odstotno - dosegel Talaso Strunjan, sledile so mu Terme Dolenjske Toplice z 80-odstotno in Terme Šmarješke Toplice z 71-odstotno zasedenostjo.

Za vse naložbe skupaj so lani odšteli nekaj več kot tri milijone evrov. Med najbolj vidnimi so navedli nove bazenske tobogane v Dolenjskih Toplicah in novosti v Strunjanu - prenovljeni hotel Laguna, nova restavracija Pinija in savne v sprostitvenem centru Salia.

Stalno vlagajo tudi v izobraževanje in trening zaposlenih. Še naprej bodo utrjevali položaj, ki ga imajo na področju medicinske rehabilitacije, pa tudi na področju preventivnih programov, sprostitve, aktivnega oddiha z raznimi doživetji, zelenega turizma in kakovostnih gostinsko-turističnih storitev, so dodali.

Glede načrtov so navedli nadaljnje urejanje strunjanske plaže in urejanje parka ob tamkajšnjih vilah.

V Termah Krka, ki zaposlujejo nekaj manj kot 600 ljudi, nameravajo v prihodnjih mesecih dodatno zaposlovati in sicer na področjih zdravstva, velnesa, hotelirstva in predvsem gostinstva. Z novimi zaposlitvami bomo predvsem nadomestili odliv, števila zaposlenih pa bistveno ne nameravajo povečati.

Med skorajšnjimi prireditvami so še povabili na 3. Festival velikonočne potice, ki ga bodo 18. aprila pripravili na gradu Otočec.