c S
David Benedek novi član uprave Zavarovalnice Triglav 29.03.2019 09:22 Ljubljana, 29. marca (STA) - Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav je na četrtkovi seji na predlog predsednika uprave Andreja Slaparja za novega člana uprave za mandatno obdobje petih let imenoval Davida Benedeka. Benedek, ki je bil še konec februarja član uprave Gorenjske banke, bo pristojen za upravljanje in razvoj odvisnih družb, so sporočili iz zavarovalnice.

Benedek trenutno opravlja funkcijo pooblaščenca uprave Zavarovalnice Triglav. Diplomiral je na ljubljanski ekonomski fakulteti, na Kelly School of Business na ameriški Univerzi v Indiani pa je zaključil magistrski študij. Ima bogate mednarodne izkušnje iz zavarovalnega in bančnega sektorja, kjer od leta 2001 opravlja delo na vodilnih delovnih mestih, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz zavarovalnice.

"Smo vodilna regijska zavarovalno-finančna skupina, ki združuje 40 družb v šestih državah naše regije. Njihovo učinkovito upravljanje, razvoj in rast so ključnega pomena za doseganje naših strateških ciljev. Verjamem, da bo nov član uprave s svojim strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami k temu učinkovito pripomogel," je ob tem dejal predsednik uprave Slapar.

V upravi Zavarovalnice Triglav so po podatkih s spletne strani družbe še Uroš Ivanc, Tadej Čoroli, Barbara Smolnikar in delavska direktorica Marica Makoter.

Zavarovalnica Triglav je na spletnih straneh Ljubljanske borze danes objavila tudi revidirano letno poročilo za lani, v katerem je potrdila poslovne rezultate Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav.

Skupina je zbrala 1,068 milijarde evrov bruto premij oz. sedem odstotkov več kot v letu 2017, čisti dobiček pa se je povečal za 16 odstotkov na 80,8 milijona evrov. Matična družba je medtem leto 2018 zaključila s 78,5 milijona evrov dobička pred obdavčitvijo, kar je šestodstotna rast, in s 65,5 milijona evrov čistega dobička, kar je pet odstotkov več kot leta 2017.