c S
Na kratko iz gospodarstva 29.03.2019 07:10 Ljubljana, 28. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Cargo-partner 25-letnico prisotnosti na Madžarskem obeležuje z novimi poslovnimi prostori na letališču v Budimpešti. Dolgoletni partner letališča Ferenc Liszt bo tako postal eden od prvih najemnikov kompleksa BUD Cargo City, ki so ga začeli graditi v januarju 2019, so sporočili iz podjetja. Madžarska podružnica im 140 zaposlenih, v nove prostore pa se bo selila ob koncu leta.

Skupina Datalab je med julijem in decembrom lani ustvarila prihodke od prodaje v višini nekaj več kot pet milijonov evrov, kar je za osem odstotkov več kot v primerljivem obdobju preteklega leta. Čisti dobiček v prvi polovici poslovnega leta se je povečal za 37 odstotkov na 1,1 milijona evrov, so prek spletne strani Ljubljanske borze danes sporočili iz družbe.

Finančna družba Hram Holding je lani zabeležila 86.852 evrov čistih prihodkov od prodaje, medtem ko so se ti predlani ustavili pri 51.852 evrov. Izgubo so iz predlanskih 138.840 evrov lani zmanjšali na 53.915 evrov, kažejo nerevidirani in nekonsolidirani računovodski izkazi, ki jih je družba objavila na spletni strani Ljubljanske borze.

Nadzorni svet družbe Prva Group se je danes seznanil s poročilom revizijske komisije in potrdil sprejete sklepe revizijske komisije, se seznanil s finančnim poročilom Prve Group ter hčerinskih družb za lani ter potrdil predlog sklica skupščine, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.