c S
Bovški svetniki potrdili imenovanje Roka Ovsenika za novega direktorja Sončnega Kanina 29.03.2019 07:20 Bovec, 29. marca (STA) - Rok Ovsenik je postal novi direktor Javnega zavoda Sončni Kanin, ki upravlja s kaninskim smučiščem. Podporo so mu na četrtkovi seji soglasno izrekli bovški občinski svetniki, ki so potrdili tudi preoblikovanje javnega zavoda v družbo z omejeno odgovornostjo.

Ovsenik, po izobrazbi doktor znanosti s področja turizma, je bil v preteklosti dejaven predvsem na športnem področju kot član in direktor slovenske reprezentance v akrobatskem smučanju. Po zaključku športne poti se je usmeril v turizem, bil je predavatelj na Fakulteti za turistične študije Turistica v Portorožu, deloval pa je tudi kot predstavnik podjetja Kompas v ZDA.

Kot je poudaril v svoji predstavitvi, dva največja izziva za prihodnost vidi v izboljšanju kakovosti smučišča in povečanju obsega stacionarnega turizma v Bovcu.

"Najprej bo potrebno pregledati stanje v zavodu, zatem pa začrtati kratkoročne in srednjeročne cilje. Kot kratkoročne cilje vidim predvsem dvig kakovosti storitev, tako zimskih kot poletnih, na samem Kaninu, v srednjeročnem obdobju pa nujno potrebno prenovo žičnic in spremljevalne infrastrukture za poletno sezono, tako v gorah kot v dolini," je Ovsenik povedal po potrditvi.

Kanin ima po njegovem mnenju zelo dobre naravne pogoje za nove oblike smučanja, kot je smučanje prostega sloga. Za razvoj tega produkta bodo sicer potrebni določeni ukrepi, ki pa ne bodo zahtevali prevelikega finančnega in kadrovskega vložka, še meni Ovsenik.

Zavod Sončni Kanin v prihodnje čaka preoblikovanje v družbo z omejeno odgovornostjo, v stoodstotni lasti Občine Bovec. Za to obliko delovanja so se odločili predvsem zaradi lažjega načina poslovanja. Kot poudarja župan Valter Mlekuž, so namero dalj časa usklajevali z vsemi resornimi ministrstvi, predvsem iz bojazni, da preoblikovanje ne bi bilo sporno zaradi nepovratnih sredstev EU in države, ki jih je Občina Bovec pridobila za obnovo žičniških naprav na Kaninu in da preoblikovanje ne bi bilo v nasprotju s koncesijskimi pogodbami.