c S
OZS: Šarec dokazal, da mu je mar za malo gospodarstvo 28.03.2019 14:03 Ljubljana, 28. marca (STA) - V Obrtno-podjetni zbornici Slovenije (OZS) so pozdravili današnje imenovanje Franca Vesela za državnega sekretarja za malo gospodarstvo. Pričakujejo, da bo Vesel uspešno reševal probleme malega gospodarstva in pomagal pri izboljšanju poslovnega okolja. Premier Marjan Šarec je po njegovem dokazal, da mu je mar za slovensko malo gospodarstvo.

Obrtniki in podjetniki so zadovoljni, da bo segment gospodarstva s 117.000 poslovnimi subjekti in 352.000 zaposlenimi, ki je hrbtenica slovenskega gospodarstva, končno dobil svojega predstavnika v vladi.

"Predsednik vlade Marjan Šarec je z današnjim imenovanjem državnega sekretarja za malo gospodarstvo dokazal, da zna izpolniti svoje obljube in da mu je mar za slovensko malo gospodarstvo," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik OZS Branko Meh.

Vesel prihaja iz obrtniške družine in je tudi sam obrtnik. 30 let se je ukvarjal s predelavo lesa, 14 let je bil predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Ribnica in je tudi član kolegija predsednika OZS. Ker pozna probleme obrtnikov in podjetnikov, v OZS verjamejo, da jih bo lažje in tudi uspešneje reševal.

Zahtevo po državnem sekretarju za malo gospodarstvo je OZS predstavila na Forumu obrti in podjetništva maja lani. Obljube vseh političnih strank z izjemo Levice so tedaj bile, da bomo dobili državnega sekretarja za malo gospodarstvo, če ne celo ministra, so pojasnjevali v zbornici.

Na seji parlamentarnega odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo sredi februarja letos pa je večina članov tega odbora glasovala proti državnemu sekretarju za malo gospodarstvo. OZS je proti temu ostro protestirala. Šarec je njihovo prošnjo uslišal in dan kasneje napovedal, da bo v svojem kabinetu imenoval državnega sekretarja za malo gospodarstvo.