c S
Evropska sredstva za nakup in postavitev naprav za proizvodnjo električne energije 26.03.2019 15:28 Ljubljana, 26. marca (STA) - Kohezijski sklad bo za javni razpis za sofinanciranje nakupa in postavitve naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije za obdobje 2019-2022 prispeval 10 milijonov evrov evropskih sredstev. Ministrstvo za infrastrukturo bo razpis objavilo predvidoma v petek.

Predmet javnega razpisa je izbor projektov, ki bodo prejeli nepovratna sredstva za nakup in vgradnjo naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije.

Gre za nakup fotonapetostnih modulov, opreme, ki je neposredno povezana s pridobivanjem električne energije z izrabo sončne energije, hranilnikov energije in za priključitev na elektroenergetsko omrežje, so sporočili iz vladne službe za razvoj in evropsko kohezijo, ki je izdala odločbo o sofinanciranju.

Razpisana sredstva so namenjena gospodarskim družbam in samostojnim podjetnikom posameznikom po zakonu o gospodarskih družbah in zadrugam po zakonu o zadrugah.