c S
Citycenter Celje lani s 112 milijonov evrov prometa 26.03.2019 12:52 Celje, 26. marca (STA) - Citycenter Celje je lani ustvaril 112 milijonov evrov prometa, kar je skoraj na enaki ravni kot leto prej. Ob tem so našteli 5,5 milijona kupcev. Kot je na današnji novinarski konferenci povedala vodja centra Darja Lesjak, so bili lani zaradi nove zakonodaje o obratovalnem času trgovin zaprti 15 dni, prav toliko bodo tudi letos.

Ocenila je, da je bistvo uspešnega poslovanja Citycentra, ki so ga odprli pred 13 leti, zagotovo v skrbnem izbranem naboru blagovnih znamk njihovih trgovinskih partnerjev, strateškem načrtovanju in vlaganju v razvoj.

"Vse to že 13 let dviguje raven nakupovalne izkušnje in uresničuje pričakovanja obiskovalcev največjega nakupovalnega središča v širši celjski regiji, ki je z 850 zaposlenimi tudi drugi največji zaposlovalec v Celju," je dejala Lesjakova.

Po njenih besedah vsemu temu morajo slediti tudi nekatera nujna investicijska vlaganja; zadnja največja je bila celovita obnova strehe leta 2017, ki jih je stala dva milijona evrov. Letos bodo izvedli manjše posodobitve centra, za katere bodo odšteli okrog 100.000 evrov.

Pod Citycentrovo streho je več kot 90 prodajaln in lokalov. Med novimi ponudniki so prodajalec ur in nakita Slowatch, kavarna Teta Frida, prodajalna oblačil Reserved, trgovina z nakitom Borboleta, prodajna nakita Pandora, prodajalna obutve Buzz, Kofein park ter hrvaška znamka za moške Gallileo.

Lani so svoje trgovine v Citycentru Celje, ki ga upravlja avstrijsko podjetje SES Spar European Shopping Center, osvežili Modiana, A1, Thomas sport in Manikira.