c S
Na kratko iz gospodarstva 25.03.2019 06:13 Ljubljana, 22. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Vodenje ivanjške družbe Livar je s 1. marcem prevzel Rok Rozman, je razvidno iz sklepa o vpisu v sodni register, objavljenega prek Ajpesa. Na mestu izvršnega direktorja je nasledil predsednika upravnega odbora Vojka Rovereta, ki je vodenje podjetja februarja začasno prevzel od dotedanjega izvršnega direktorja Jožeta Kaligara. Ta je sredi tega meseca prevzel vodenje mariborsko-zreškega proizvajalca umetnih brusov in tehničnih tkanin Weiler Abrasives.

Družba KD Group je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila, da je delež v družbi povečala nad pet odstotkov. Med 13. in 21. marcem je na borzi kupila skupno 103.286 delnic v skupni vrednosti 8,9 milijona evrov po ceni 86,50 evra na delnico in delež povečala s 2,32 na 6,18 odstotka.

Družba Sij je prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila, da je v sredo z družbo Dilon kot največjim lastnikom sklenila aneks št. 2 k posojilni pogodbi z 22. marca 2017, na podlagi katerega bo Dilonu podaljšala rok vračila posojila v višini 2,1 milijona evrov do 20. marca 2020. Posojilo je skladno s pogoji uvrstitve obveznic Sija v trgovanje na organiziranem trgu.

Delničarji družbe Novatv24.si bodo na skupščini, sklicani za 24. aprila, odločali o predlogih za razrešnico članom upravnega odbora, o predlogih za izvolitev novih članov za upravni odbor ter o sprejemu letnega poročila, seznanili pa se bodo tudi s prejemki članov organov vodenja in nadzora v lanskem letu, izhaja iz sklica, danes objavljenega prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Ljubljanska borza bo v okviru Svetovnega tedna denarja med 25. in 27. marcem organizirala dneve odprtih vrat za srednje šole in fakultete: Gremo na borzo. Na dogodku bodo dijaki in študentje izvedeli vse o borzi, kapitalskem trgu, vlaganju v vrednostne papirje in sklade, borznih trgovalcih in varčevanju. Dogodek bo tako posvečen povečevanju finančne pismenosti, ki je osrednji cilj svetovnega tedna, so sporočili iz borze.