c S
Borza zanimanje za slovenski trg krepi tudi s spletnimi predstavitvami podjetij 25.03.2019 06:08 Ljubljana, 22. marca (STA) - Ljubljanska borza je v sodelovanju z NLB in češkim investicijskim podjetjem Wood&Co organizirala prvo letošnjo spletno predstavitev podjetij, s čimer želijo povečati zanimanja za slovenski kapitalski trg. Kot so sporočili, je bil dogodek uspešen, saj so zabeležili 74 registriranih investitorjev, od tega kar 51 mednarodnih iz 19 različnih držav.

Na prvi letošnji spletni predstavitvi v živo je sodelovalo pet družb prve kotacije, in sicer Krka, NLB, Pozavarovalnica Sava, Petrol in Zavarovalnica Triglav. Kot so pojasnili na Ljubljanski borzi, so bili tema preliminarni rezultati za preteklo poslovno leto.

Predstavniki podjetij so v treh urah odgovarjali tudi na vprašanja investitorjev. Nabor vprašanj pa je nakazoval, da so slovenske borzne družbe v svetovnem merilu dobro poznane ter zanimive za tuje investitorje, so zapisali v sporočilu, objavljanem na njihovi spletni strani.

Na dogodku so sicer sodelovali investitorji, ki so predstavljali kapital iz Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Danske, Estonije, Madžarske, Indije, Italije, Litve, Luksemburga, Malte, Črne gore, Nizozemske, Slovaške, Švedske, Poljske, Velike Britanije, ZDA in Slovenije.

Gre za enega izmed številnih aktivnosti, s katerim želi Ljubljanska borza povečati zanimanje za slovenski kapitalski trg in povečati njegovo prepoznavnost in vidljivost. Naslednjo spletno predstavitev bodo izvedli septembra, ko bodo družbe predstavile rezultate poslovanja v prvem polletju poslovnega leta, so še zapisali.