c S
Na kratko iz gospodarstva 22.03.2019 07:10 Ljubljana, 21. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Deželna banka Slovenije (DBS) je danes delničarje prek spletne strani Ljubljanske borze obvestila, da je prejela poročilo posebne revizije zaradi preveritve vodenja posameznih poslov banke, ki ga je izdelala družba Ernst&Young na podlagi sklepa skupščine. Poročilo je na vpogled le delničarjem in ni javno, so pojasnili v DBS.

Agencija za trg vrednostnih papirjev je izdala odločbo, s katero je ugotovila, da je ponudba AIK banke za prevzem Gorenjske banke uspešna. AIK banka je v času prevzemne ponudbe, ki je trajala od 14. februarja do 13. marca, pridobila 48.230 delnic ali 12,43 odstotka Gorenjske banke in tako lastniški delež v njej povečala na 90,11 odstotka, izhaja iz odločbe, danes objavljene v časopisu Delo.

Mladi brezposelni se imajo sedmo leto zapored priložnost izobraževati v okviru programa dodatnega podjetniškega izobraževanja BTC Campus. Tega na dveh lokacijah za skupno 60 udeležencev organizira družba BTC v sodelovanju s Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete v Ljubljani, Zavodom RS za zaposlovanje in Mestno občino Murska Sobota. Program se letos osredotoča na vsebine s področja naprednih tehnologij ter njihov vpliv na spreminjanje obstoječih poslovnih modelov in pristopov, so sporočili iz BTC in dodali, da se je skupno programa v šestih letih udeležilo 270 mladih, od tega 180 v Ljubljani in 90 v Murski Soboti.

Družba Jub bo 50-letnico blagovne znamke Jupol povezala s praznovanjem v vseh 10 državah, kjer je prisotna. V ta namen je z vedrom jupol opremila osebni avtomobil, s katerim bodo obiskali številna mesta. Vedro jupol je popotovanje začelo na prvi pomladni dan v Severni Makedoniji, nadaljevalo pa jo bo na Kosovu, Črni gori, Srbiji, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem, zatem pa še na Madžarskem, Slovaškem in Češkem. Po dveh mesecih in po 5000 prevoženih kilometrih bo vozilo z vedrom pot zaključilo v Sloveniji, so sporočili iz Juba, ki je s 144-letno tradicijo najstarejši proizvajalec zidnih barv v Sloveniji.

Nadzorni svet družbe Kompas Shop je danes potrdil zapisnik predhodne seje, se seznanil z izdelanim poročilom predhodne stopnje revizije ter s poročilom uprave, je prek spletnih strani sporočila družba.

Člani delovne skupine Strategije za razvoj in trženje turizma v Mestni občini Celje so v sredo sklenili Partnerstvo za uspeh celjskega turizma. Sodelujoči so se zavezali, da bodo postali "grofovski gostitelji, ponosni na dediščino rodbine Celjskih grofov, najvplivnejše vladarske dinastije vseh časov na Slovenskem, in našo lokacijo v središču prometnih poti Slovenije". Prizadevali si bodo za trajnostni razvoj in promocijo mesta Celje kot turistične destinacije, za skupno, povezano in privlačno turistično ponudbo ter za visoko kakovost izkušenj svojih gostov, so sporočili z Mestne občine Celje.