c S
Vlada se je seznanila s prenehanjem funkcije državne sekretarke Vračkove 21.03.2019 13:01 Ljubljana, 21. marca (STA) - Vlada se je danes seznanila s prenehanjem funkcije državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Pie Vračko. Mandat Vračkove je bil namreč vezan na ministrski mandat Sama Fakina, ki mu je v sredo funkcija prenehala. Da za Vračkovo prostora v novi ekipi, ki jo bo predvidoma vodil Aleš Šabeder, ne bo, je že v sredo jasno povedal premier Marjan Šarec.

Vračkova je bila z odločbo za državno sekretarko na ministrstvu za zdravje imenovana konec septembra. V zadnjih tednih pa je vodila ministrstvo, saj je bil Fakin zaradi bolezni odsoten, pozneje pa je podal tudi svoj odstop.

Tako ga je nadomeščala tudi na nedavnem koalicijskem srečanju na Brdu pri Kranju, kjer naj bi predstavila predlog zakona o upravljanju javnih zdravstvenih zavodov, a z njeno predstavitvijo niso bili zadovoljni. Šarec je v sredo v izjavi novinarjem celo dejal, da si težko predstavlja, kako je Fakin "s takimi ljudmi tudi mislil kaj izpeljati".

Na vprašanje, ali to pomeni, da Vračkove v novi ekipi ne bo, je pristavil: "Ne, zagotovo ne."