c S
Na kratko iz gospodarstva 21.03.2019 07:19 Ljubljana, 20. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Približno 50 zaposlenih banke Intesa Sanpaolo, ki želi pridobiti bolj nacionalni domet v svojem poslovanju, bo imelo z začetkom aprila zaposlitev namesto v Kopru v Ljubljani. Številka je nekoliko nižja od sprva načrtovane. Poslovno središče v Ljubljani bo v objektu Rotonda ob severni obvoznici, kjer poslovalnica banke že deluje, danes pišejo Primorske novice.

Oljka - stranka Slovenske Istre ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek poziva, naj čim prej predstavi investicijski program za drugi tir železniške proge Divača-Koper. Odgovori naj na dvome glede dvotirnosti nove proge ter odgovori na navedbe o nedorečenosti virov financiranja in na vprašanje, kdaj bo zgrajen še drugi tir na novi trasi in s tem dokončno ukinjena stara proga Koper-Divača. Javno predstavitev investicijskega programa projekta bo sicer pristojni parlamentarni odbor opravil v četrtek.

Skupščina slovenske Addiko Bank, ki je v lasti sklada Advent, je v torek odločila, da se od lanskega bilančnega dobička v višini 37,25 milijona evrov za dividende nameni 10 milijonov evrov ali 0,2398 evra na delnico, ostalo pa gre v čisti preneseni dobiček iz prejšnjih let, izhaja iz današnje objave na Ajpesu.

Blejska hotela Lovec in Kompas sta po neuradnih informacijah Financ tik pred prodajo. Kupci naj bi prihajali s Kitajske. Hotela sta v lasti družbe Best Western Premier Hotel Slon, ki ima v lasti tudi hotel Slon v Ljubljani. Direktor družbe Grega Jamnik je za Finance povedal, da o podrobnostih ne more govoriti, potrdil pa je, da vodijo postopek za prodajo omenjenih hotelov.

Slovenski regionalno razvojni sklad je objavil javni natečaj za direktorja sklada. V njem so navedeni pogoji, ki jih morajo kandidati izpolnjevati. Zainteresirani naj prijave pošljejo do 3. aprila, izhaja iz oglasa, danes objavljenega v Delu in Financah.

Gorenje je po umiku delnic z Ljubljanske borze začelo še postopek preučevanja možnosti umika obveznic GV01 in GV02. V kratkem namerava družba začeti z razgovori z imetniki omenjenih obveznic o načinu in pogojih umika obeh dolžniških papirjev iz trgovanja ter morebitnih spremembah pogojev. Končno odločitev o umiku obveznic ter pogoje za umik obveznic bo Gorenje sprejelo po opravljenih pogovorih, so sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.