c S
Koprska občina objavila razpis za direktorja Marjetice 21.03.2019 07:30 Koper, 20. marca (STA) - Mestna občina Koper je danes objavila razpis za direktorja javnega podjetja Marjetica Koper, ki bo podjetje vodil naslednja štiri leta. Rok za oddajo prijav se izteče 5. aprila, so sporočili z občine.

Kot izhaja iz razpisa, so med zahtevanimi pogoji za zasedbo delovnega mesta univerzitetna ali visokošolska izobrazba, najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih in vodstvenih delovnih mestih ali nalogah, osnovno znanje italijanskega jezika in znanje angleškega jezika, kandidati pa bodo morali poleg tega priložiti tudi program dela in razvoja podjetja.

Koprsko javno komunalno podjetje Marjetica med drugim upravlja tudi z mestnim pokopališčem, vrtnarijo, parkirišči in obalnim zavetiščem za zapuščene živali. Ob uspešnem razpisu bi Marjetica lahko po dolgem času spet prišla do stabilnega vodstva.

Februarja lani je bil namreč z mesta vršilca dolžnosti direktorja odstavljen Gašpar Gašpar Mišič, do tedaj tesen svetovalec bivšega župana Borisa Popoviča. Spor naj bi domnevno nastal, ker se je Gašpar Mišič zoperstavil zahtevi tedanjega župana po prekinitvi zaposlitve dolgoletni uslužbenki podjetja. V čevlje Gašparja Mišiča je stopil drug Popovičev človek in občinski svetnik Jani Bačič, ki pa se je januarja letos še pred iztekom mandata sporazumno razšel z novim županom Alešem Bržanom.

Marjetico trenutno kot vršilka dolžnosti direktorice vodi Azra Rešić, ki je bila sicer zaposlena v investicijski službi podjetja. Od konca januarja pa je Gašpar Mišič prevzel vlogo županovega svetovalca v komunalnem podjetju.