c S
Na konferenci Risk o praksah in tehnologijah za zaščito podatkov 20.03.2019 10:13 Laško, 20. marca (STA) - Na področju zaščite podatkov je v podjetjih in javnih ustanovah največja težava nepoznavanje vseh groženj in premalo izobražen kader, menijo organizatorji konference Risk 2019, ki danes in v četrtek poteka v Laškem. Namen konference je tako izobraževati in predstavljati v svetu že uveljavljene dobre prakse in tehnologije za zaščito podatkov.

Konferenca Risk 2019, ki velja za enega največjih dogodkov s področja informacijskih tehnologij v Jadranski regiji, gosti več kot 600 vodilnih mednarodnih strokovnjakov s tega področja. Konferenco organizira podjetje Real security.

Letos pomembno vsebinsko mesto pri izboljševanju digitalne varnosti pridobiva tehnologija veriženja blokov, ki ji organizatorji v okviru vzporednega programa namenjajo celotni drugi dan konference. Poimenovali so ga Blockchain Day.

Pri organizaciji tega dela konference sodelujejo Bitcoin društvo Slovenije, Blockchain Think Tank Slovenia, Blockchain Alliance Europe in European Blockchain Hub pod medijskim pokroviteljstvom Bitcoin.com, na njem pa bodo gostili priznane strokovnjake in blockchain podjetnike, ki bodo prek razprav in delavnic obiskovalcem predstavil priložnosti, ki jih podjetjem prinaša nova tehnologija.

"Konferenca na enem mestu združuje IT strokovnjake, IT ponudnike, kolege in poslovne partnerje, s skupnim ciljem: da bi se drug od drugega naučili kaj novega in dobre prakse prenesli v svoje poslovanje," je, kot so sporočili organizatorji, dejal tehnični direktor podjetja Real security in glavni govorec na dogodku Blockchain Day Alen Šalamun.

Med govorci na konferenci so še predstavniki podjetij McAfee, FireEye, Forcepoint, Acronis, Carbon Black, Micro Focus, Check Point, Radware, F5, Netwrisk, Array Networks in mnogih drugih, stroka pa se bo obiskovalcem predstavila tudi v obliki interaktivnih delavnic, demo predstavitev in raznovrstnih diskusij.