c S
Addiko z novostjo na področju digitalnih storitev 19.03.2019 15:57 Ljubljana, 19. marca (STA) - Addiko Bank je v Sloveniji začela ponujati nekatere bančne storitve prek aplikacije Viber. Prek nje ponuja takojšnja plačila znotraj države, uporabo plačilnih predlogov, prenos sredstev med lastnimi računi in posamezniki, pregled stanja, pregled transakcij ter iskanje najbližjih poslovalnic in bankomatov.

Kot so sporočili iz banke, je banka prva v Sloveniji, ki omogoča storitve plačevanja prek aplikacije Viber. To ponujajo v BiH, na Hrvaškem, v Srbiji in Črni gori, uvedbo novosti na slovenskem trgu so napovedali lansko jesen. Viber so izbrali, ker je na tem območju ena najbolj priljubljenih komunikacijskih platform.

Predsednik uprave Addiko Bank Slovenija Andrej Andoljšek je povzel, da digitalizacija temeljito spreminja finančne institucije in njihovo delovanje. "Stranke zahtevajo od nas moderne storitve," je dejal ter dodal, da so tudi zato razvili storitev Addiko Chat Banking.

To so postavili v sodelovanju s Comtrade Digital Services in Viberjem. "Naš cilj je zgraditi most med milijoni ljudi, ki dnevno uporabljajo Viber ter znamkami in storitvami, ki jih imajo radi," pa je, kot so še navedli v banki, povedal Momchil Elenkov iz Rakuten Viberja.