c S
Adria Airways v poletni sezoni povečuje tedenske povezave iz Ljubljane 19.03.2019 15:13 Ljubljana/Brnik, 19. marca (STA) - Adria Airways bo 31. marca prešla na poletni vozni red, v katerem bo ohranila število destinacij iz zimske sezone. Nekatere povezave iz lanske poletne sezone bodo ukinili, bodo pa izvedli več tedenskih letov iz Ljubljane v München, Prištino, Skopje in Tirano ter iz Prištine v Frankfurt in München, so danes sporočili iz letalskega prevoznika.

V poletni sezoni, ki bo trajala do 26. oktobra, bo Adria Airways Ljubljano z direktnimi leti povezala s 16 mesti, in sicer z Amsterdamom, Brusljem, Dunajem, Köbenhavnom, Frankfurtom, Manchestrom, Münchnom, Parizom, Podgorico, Prago, Prištino, Sarajevom, Skopjem, Sofijo, Tirano in Zürichom. Prav tako bo letalski prevoznik še naprej povezoval Prištino in Tirano s Frankfurtom in Münchnom.

Skupno bo Adria opravila 194 tedenskih poletov na 20 različnih linijah. Potniki bodo tedensko iz Ljubljane v München leteli devetnajstkrat, štirinajstkrat bodo lahko leteli v Prištino, prav tako bodo na 14 povečali tedenske lete v Skopje. V Tirano bo Adria prav tako letela štirinajstkrat tedensko.

Nekatere direktne letalske povezave je Adria ukinila. Že januarja so sporočili, da ukinjajo neposredni povezavi z Moskvo in Düsseldorfom, prav tako na seznamu poletnih letov ni več direktnih letov do Varšave in Kijeva.

So pa v Adrii zapisali, da lahko potniki do Beograda, Berlina, Delhija, Düsseldorfa, Göteborga, Hamburga, Helsinkov, Istanbula, Moskve, Osla, Singapurja, Stockholma, Stuttgarta, Varšave in Ženeve potujejo z direktnimi ali povezanimi leti z letalskimi družbami pod skupno oznako.

Direktor Adrie Airways Holger Kowarsch je izpostavil, da je odgovornost pred novo sezono velika. "Zelo zahtevne razmere v letalski industriji ostajajo nespremenjene, poleg tega pa nikakor ne smemo dopustiti, da bi se ponovile izkušnje lanskega poletja. Vsa prizadevanja tako nadalje vlagamo v večjo operativno odličnost in zanesljivost ter ohranjamo poslovno stabilnost," je dejal.

Adria sicer še naprej širi sodelovanje s tujimi družbami. Na podlagi pisma o nameri med Adrio in rusko družbo za proizvodnjo civilnih letal Suhoj za dolgoročni najem 15 letal superjet 100 sta prvi dve letali že pridobili slovensko registracijo, podatke letalskega portala Planespotters povzema portal Siol.

Letali sta stari dve leti, za Adrio Airways imata registrski oznaki S5-AFL in S5-AFM. Prvo je do zdaj opravljalo polete za irsko družbo CityJet in belgijski Brussels Airlines, drugo pa po izdelavi še ni bilo v komercialni uporabi, so navedli na Siolu in dodali, da gre pri obeh za tip letala RRJ-95, kar pomeni največjo različico letala z največ 98 sedeži za potnike. Za zdaj po navedbah portala uradno še ni znano, kdaj bodo na ljubljanskem letališču pričakali letala in kako izvajajo šolanje pilotov za novo letalo.