c S
Na kratko iz gospodarstva 19.03.2019 07:29 Ljubljana, 18. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

V VZMD so se dogovorili, da bodo mali delničarji, ki se bodo pridružili njihovi Delniški opori do 29. marca, prodali delnice Term Dobrna po ceni 7,20 evra za delnico, kar je 157,14 odstotka več od zadnjega tečaja na Ljubljanski borzi in 26,39 odstotka več od ponudbe večinskega delničarja Term, to je družbe Alea inženiring, so danes sporočili iz VZMD.

Adria Airways bo v letošnji poletni sezoni, ki se bo začela 31. marca, zmanjšala število poletov. Letalska družba naj bi v primerjavi z lanskim letom iz neposrednih povezav ukinila 10 destinacij ali 27 letov tedensko, je poročal portal EX-YU Aviation.

Slovensko podjetje Nil, eden od največjih dobaviteljev informacijske tehnologije državi, ima novega lastnika z Danske. Menedžerji in drugi zaposleni v podjetju so se po 30 letih širjenja v regiji in rasti poslovanja odločili za izstop iz lastništva, poroča spletni portal Siol. Konec februarja je 24 družbenikov doseglo dogovor o prodaji celotnega lastniškega deleža v podjetju. Prodali so ga danski družbi Conscia Holding, vodilnemu skandinavskemu ponudniku kompleksnih varnostnih in omrežnih rešitev. Cena ni znana.