c S
Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje s prvim javnim naročilom v Sloveniji 19.03.2019 07:29 Šempeter pri Gorici, 18. marca (STA) - Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje s sedežem v Gorici in izbrani izvajalec sta danes podpisala pogodbo za izvedbo prvega sklopa infrastrukturnih del za rekreacijski park v Vrtojbi v okviru evropskega projekta Isonzo-Soča. V postopku je italijanska pravna oseba prvič izvedla javni razpis v Sloveniji po zakonodaji o javnih naročilih.

Podpis pogodbe je po navedbah sodelujočih pomemben mejnik v čezmejnem sodelovanju, saj se bodo začela dela, s katerimi bo do leta 2021 na območju vseh treh občin ustanoviteljic združenja s sedežem v Gorici - Gorice, Nove Gorice in občine Šempeter-Vrtojba - zgrajeno omrežje kolesarskih poti in pešpoti, s čimer se bo okrepila turistična privlačnost skupnega čezmejnega območja.

Dela bodo izvedli v okviru projekta Isonzo-Soča celostnih teritorialnih naložb za razvoj čezmejnega območja treh občin, ki se financira iz programa Interreg V-A Slovenija-Italija 2014-2020 v skupni višini petih milijonov evrov, so sporočili iz združenja.

V prvi fazi je predvidena izgradnja parkirišča za avtodome na površini 1255 kvadratnih metrov s servisno ploščadjo, rekonstrukcija in odvodnjavanje dostopne poti, priključek na javni vodovod in kanalizacijo, nizkonapetostni priključek kampa ter odvodnjavanje utrjenih površin kampa in zalednih vod.

Skupna vrednost teh del je nekaj manj kot 400.000 evrov brez DDV.

Dela se bodo v Vrtojbi začela takoj po podpisu pogodbe, zaključili pa naj bi jih do letošnjega septembra.

Projekt rekreacijskega centra v Vrtojbi je pripravila Občina Šempeter-Vrtojba, ki namerava izvesti še dodatne naložbe, kot so ureditev površin za turistični kamp in večnamenski objekt, z lastnimi sredstvi. Vsa zemljišča, kjer je predvidena gradnja, so v občinski lasti.