c S
Hrvaška Ina širi mrežo v Črni gori 17.03.2019 09:03 Zagreb, 16. marca (STA) - Hrvaška energetska družba Ina je okrepila mrežo bencinskih servisov v Črni gori. Kupila je pet maloprodajnih lokacij podgoriške družbe Pavgord CG in ima zdaj v mreži 11 lokacij. Širitev bodo nadaljevali, saj želi Ina postati ena najpomembnejših igralcev na črnogorskem trgu, so sporočili iz družbe.

Ina je kupila pet maloprodajnih lokacij podgoriške družbe Pavgord CG, ki ima tudi trgovine in restavracije. Vrednosti posla ob tem ni razkrila, je pa poudarila, da po tem prevzemu na črnogorskem trgu dosega približno 15-odstotni delež.

Hrvaška družba je imela doslej svoje bencinske servise v Podgorici, Tivtu in Pljevljih, s prevzemom Pavgorda CG se bo razširila na Kotor, Bijelo Polje in Mojkovac ter okrepila mrežo v Podgorici. Ina ima trenutno v Črni gori 150 zaposlenih.

Ina namerava postati eden najpomembnejših igralcev na črnogorskem trgu maloprodaje naftnih derivatov, kar je v skladu z strategijo družbe, da bo okrepila svoj položaj vodilne regionalne blagovne znamke, je dejal operativni direktor storitev za kupce in maloprodajo Ine Darko Markotić.