c S
Rim želi preprečiti selitev industrije v tujino 18.03.2019 07:25 Rim, 17. marca (STA) - Italijanska vlada, ki jo sestavljata stranki Liga in Gibanje pet zvezd, si prizadeva preprečiti selitev proizvodnje domačih podjetij v tujino. Podjetja, ki se želijo na globalnem trgu ponašati z nazivom Made in Italy (Izdelano v Italiji), bodo morala proizvajati v Italiji, predvideva osnutek zakona, ki ga bo vlada poslala v parlament.

V skladu z osnutkom zakona, ki so ga pripravili v Ligi, se bodo morale tradicionalne italijanske blagovne znamke registrirati pri ministrstvu za industrijo. To bo zagotovilo, da bodo do znaka Made in Italy upravičena le tista podjetja, ki proizvajajo v Italiji.

"Želimo braniti proizvodnjo v Italiji," je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA pojasnil minister za notranje zadeve in predsednik Lige Matteo Salvini. Na ta način naj bi v Italiji ohranili tudi delovna mesta.

Po Salvinijevih besedah je pomembno braniti poreklo italijanskih izdelkov in hrane. S predlogom zakona vlada ne želi ignorirati pravil prostega trga. "Če želi kdo vlagati v Italiji, je seveda dobrodošel. Če želi uporabljati zgodovinske italijanske blagovne znamke, da bi prodal več, pa bo moral v prihodnje proizvajati v Italiji," je poudaril predsednik Lige.