c S
Na celjskem sejmišču se začenja sejemski šesterček 15.03.2019 07:41 Celje, 15. marca (STA) - Na celjskem sejmišču bo od danes pa do nedelje potekalo kar šest sejmov, in sicer Altermed, Flora, Kulinart, Festival kave Slovenija, Poroka in ApiSlovenija. Na njih se bo letos predstavilo 443 razstavljavcev iz 15 držav. Sejme bodo spremljali številni obsejemski dogodki, po napovedih pa naj bi jih obiskalo okoli 20.000 obiskovalcev.

Na sejmu Altermed bodo med drugim predstavili, kako lajšati zdravstvene težave s pomočjo delov zdravilnih rastlin. Pripravili bodo tudi posvet Podnebne spremembe so tu, ali ste pripravljeni?

Na Flori si bodo ljubitelji vrtičkov in narave lahko ogledali in kupili ekološka semena in zelišča, sadno in okrasno drevje, trajnice, enoletnice in vrtičarsko opremo.

Sejem Kulinart bo na ogled ponudil sladice, suhomesnate izdelke, olje, sire, testenine, piva in čili proizvode.

Sejemska dvorana C se bo letos spremenila v največjo kavarno, kjer bo moč preizkušati najrazličnejše kave z vsega sveta.

Sejem Poroka, ki bo potekal v soboto in nedeljo, pa prinaša poročne novosti in trende v svetu sanjskih poročnih dni.

Na 42. največjem srečanju čebelarjev ApiSlovenija se bo medtem predstavilo več kot 75 razstavljavcev, sejem pa poleg mednarodne prodajne razstave čebelarske opreme in pripomočkov bo postregel s številnimi strokovnimi predavanji.